Exposició Fotogràfica ”ESCENARIS DE LA GUERRA CIVIL”


La guerra civil va començar amb el colp militar al Marroc el 17 de juliol de 1936, dirigit pels generals Mola, Franco i Sanjurjo entre altres i que pretenia destruir el govern democràtic de la IIa República i tota idea democràtica.

Aquest colp, no va poder aconseguir els seus objectius ràpidament i la resistència de les organitzacions obreres i democràtiques va donar lloc a una guerra que va durar tres anys.

El conflicte es va internacionalitzar amb el suport a Franco del feixisme (Alemanya i Itàlia fonamentalment) i de l’URSS i les Brigades Internacionals a la República mentre les democràcies (Gran Bretanya i França) es van desentendre (política de la no intervenció).

A nivell intern, reflectia la divisió de la societat entre els grups que havien dominat la vida política: grans propietaris, financers, església i exèrcit enfront del moviment obrer i llaurador i les classes mitjanes republicanes. La guerra civil espanyola va anticipar en bona part la segona Guerra Mundial.

L’exposició fotogràfica “Escenaris de la Guerra Civil” ens porta a conèixer llocs actuals on van ocórrer esdeveniments claus de la guerra civil espanyola.

El fotògraf ha recorregut el territorio, càmera en mà, visitant i fotografiant búnquers, aeròdroms, refugis subterranis, trinxeres i molt altres llocs de defensa i enfrontaments.

També podem veure els canvis en les organitzacions polítiques, urbanes i socials i les conseqüències que va causar la victòria de l’exèrcit rebel per a la població.

El projecte inclou fotografies que ens mostren amb detall l’exhumació d’una fossa comú que el fotògraf va tindre l’oportunitat de documentar.

Les imatges, com la d’un búnquer en una platja d’Altea, avui dia destinació turística, generen emocions contradictòries.

 “Escenaris de la Guerra Civil” és un projecte fotogràfic que dóna pistes i visualitza aquest conflicte armat, decisiu en la història d’Espanya.

                                                                                                 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *