VIOLANT D´HONGRIA. Diu la llegenda que, quan Jaume I i Violant van entrar al Cap i Casal per primera vegada, la gent musulmana els va oferir fruites i verdures de l’horta, i que aquest costum va ser l’origen de la MOCADORÀ que cel.lebrem el 9 d’octubre com al dia dels enamorats valencians. Violant va morir amb tan sols 36 anys, la seua salut estava molt afectada per els nou parts que va tindre en tan sols 12 anys.

DONES AVANTDERADES

Mitjançant aquesta exposició volem rendir un tribut a la dona. Repassant la vida de 18 dones valencianes que han fet història. Científiques, inventores, esportistes, músiques, pintores… Al llarg de la nostra història, moltes dones que han nascut o viscut en algun punt del territori valencià han deixat una empremta inesborrable gràcies al seu talent, esforç i tenacitat.
Cada fotográfia d’aquesta exposició pretén despertar la curiositat per continuar indagant la vida i l’obra de dones valencianes  que ens han deixat un llegat excepcional digne de ser recuperat.

ISABEL DE VILLENA Isabel té el mèrit de ser una de les primeres escriptores conegudes en la nostra llengua i va ser una de les primeres feministes que coneixem. Era filla il.legítima del noble Enric de Villena i en quedarse òrfena va anar a viure amb la reina Maria, esposa d’Alfons el Magnànim, va rebre la seua educació a la cort, parlava llatí i coneixia els escriptors clàssics. Amb quinze anys, va ingressar en el convent de las “Franciscanas Clarisas de la Santísima Trinitat” de València i va arribar a ser abadessa del convent.
« 1 de 15 »

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *